top of page

Waarom Me-time zo Cruciaal is en hoe je het kan vinden.In de hectische wereld van vandaag vergeten we vaak de belangrijkste persoon in ons leven: onszelf. Of het nu werk, kinderen of andere verplichtingen zijn, we lijken altijd op de laatste plaats te komen. Maar wat als ik je vertel dat een beetje Me-time niet alleen haalbaar is, maar essentieel voor je welzijn? Laten we samen ontdekken hoe je dit kunt realiseren.

Geen Tijd?


"Ik heb geen tijd," klinkt vast bekend. Stel je voor dat je dag begint met een wekker die onophoudelijk piept. Je springt uit bed, haast je door je ochtendroutine, brengt de kinderen naar school en rent naar je werk. Voor je het weet, is het avond en vraag je je af waar de dag gebleven is. Maar laten we eerlijk zijn, we hebben allemaal dezelfde 24 uur in een dag. Het lijkt misschien een uitdaging om tussen alle andere verplichtingen door tijd voor onszelf te vinden, maar wat als we ons realiseren dat niets echt moet? Als we onszelf toestaan om op een authentieke manier te leven, kunnen we de ruimte vinden om op te laden. Blijven hangen in de "aan"-modus zal uiteindelijk leiden tot uitputting.

Ik kan geen tijd voor mezelf nemen omdat ik kinderen heb.


Als moeder wordt het nemen van Me-time soms gezien als een luxe die we ons niet kunnen veroorloven. Stel je voor dat je de hele dag doorbrengt met het zorgen voor je kinderen, van het maken van ontbijt tot het helpen met huiswerk. Tegen de tijd dat ze eindelijk in bed liggen, ben je uitgeput en heb je het gevoel dat er geen moment meer over is voor jezelf. Maar juist als ouder hebben we die extra tijd voor onszelf nodig om een goede ouder te zijn. Door op te laden, kunnen we beter omgaan met de uitdagingen van het ouderschap en voelen onze kinderen zich ook meer in balans.


Waarom is het zo lastig om tijd te maken voor jezelf?


Vaak hoor ik van mijn klanten verschillende redenen waarom ze geen tijd voor zichzelf kunnen vinden. De lijst lijkt eindeloos: geen oppas, een drukke baan, een overvolle agenda... Het moment dat we die tijd voor onszelf echt nodig hebben, lijkt het altijd een stap te ver. Herken je dit? Het gevoel dat je altijd aan staat en nooit de kans hebt om even op adem te komen? Me-time is net als het opladen van je telefoon: het is cruciaal voor je welzijn en functioneren.Tips voor het vinden van Me-time:


1. Neem een ontspannend bad:

een oase van rust met kaarsjes en rustgevende muziek. Gun jezelf dat moment van pure ontspanning en vertel je gezin dat je even een uurtje voor jezelf nodig hebt. Stel je voor hoe heerlijk het is om de warmte van het water je zorgen te laten wegspoelen.


2. Ga de natuur in:

Laat  je gedachten de vrije loop terwijl je geniet van de rust en stilte om je heen. Een wandeling in de natuur kan wonderen doen voor je gemoedstoestand en je helpen om alles even los te laten. Voel de frisse lucht op je gezicht en luister naar het zingen van de vogels.


3. Dankbaarheid:

Begin elke dag met het opschrijven van waar je dankbaar voor bent. Dit helpt je om je te richten op het positieve en geeft je een gevoel van voldoening. Denk aan die kleine momenten van vreugde, zoals een warme kop koffie of een glimlach van een geliefde.


4. Meditatie:

Neem de tijd om te mediteren en je geest tot rust te brengen. Zoek een rustige plek, sluit je ogen en concentreer je op je ademhaling. Adem diep in door je neus en langzaam uit door je mond. Tel tot vier bij elke inademing en tot vier bij elke uitademing. Deze eenvoudige oefening kan je helpen om stress te verminderen en je focus te verbeteren.


5. Journaling:

Pak een mooi notitieboekje en schrijf al je gedachten en gevoelens op. Dit helpt je om je hoofd leeg te maken en geeft je de ruimte om te reflecteren. Stel je voor hoe bevrijdend het voelt om je zorgen en gedachten op papier te zetten en ze uit je hoofd te laten verdwijnen.


Het Belang van Grenzen Stellen als moeder zijn ..


Als moeder draag je vaak veel verschillende petten, maar het is belangrijk om jezelf niet te vergeten. Door grenzen te stellen en bewust tijd voor onszelf in te plannen, kunnen we in balans blijven en beter voor anderen zorgen. Je verdient het om ook voor jezelf te zorgen, zonder schuldgevoel.

Me-time is geen luxe, maar een essentieel onderdeel van zelfzorg. Door bewust tijd voor onszelf te maken, laden we onze batterij op en kunnen we met hernieuwde energie en vitaliteit de uitdagingen van het leven aan. Plan vandaag nog 15 minuten voor jezelf in en zie wat een verschil het maakt.


Ontdek ons nieuwe treatment "Soulful Glow Ritueel"Gun jezelf een betoverende ervaring met ons "Soulful Glow Ritueel" Dit unieke Ayurvedische ritueel is doordrenkt met zachtheid, aandacht voor ademhaling, klank en geur. Meer dan alleen huidverzorging, dit ritueel straalt van binnenuit.


Onze exclusieve Shankara-producten zijn holistisch en werken in harmonie met zowel het lichaam als de geest, waardoor een perfecte balans wordt bereikt. Het vijf-stappenritueel omvat een verkwikkende facial, de delicate geuren van lotus en rozen, Kansawand-massage gebaseerd op Ayurvedische principes om energieblokkades vrij te maken, Marma-massage waarbij druk wordt uitgeoefend op specifieke energiepunten om de levenskracht te stimuleren, en de rustgevende

Shirodara olie massage, die diepe ontspanning bevordert.


Laat je innerlijke schoonheid stralen en voel je ware zelf bij , waar Ayurvedische technieken en helende massages samenkomen voor ons Soulful Glow Ritueel.

Wanneer gun jij jezelf dit heerlijke ritueel voor jou me-time?

Klik hier voor meer info …


Bedankt dat je de tijd hebt genomen om dit te lezen en jezelf dit momentje te gunnen.


Liefs, Dolores

8 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page