top of page

Labels en Hokjes


Als je mij al een tijdje kent, weet je dat ik niet goed gedij in hokjes en labels. Maar wat bedoel ik daar nou eigenlijk mee?


Begin van de Salon


Toen ik met mijn salon begon, was ik erg gefocust op werkprotocollen: het stappenplan 1 t/m 10 van hoe je "moet" werken in een beautybehandeling. Maar al snel merkte ik dat dit niet mijn "droom" was. Waarvan ik eerst zo enthousiast was, snapte ik mezelf niet meer. Dit leek me zo mooi: een eigen salon, hair en beauty combineren, de ultieme droom als je beide erg leuk vindt.


Zoeken naar de Oplossing


Dus wat nu? Ligt het aan de leverancier? Ligt het aan de producten? Ik besloot de wereld van de beautyproducten te verkennen, een oneindige en bijna onmogelijke taak. Maar toch dacht ik dat daar mijn antwoord lag. Overgestapt, opnieuw geïnvesteerd, weer opnieuw beginnen met een ander merk en andere beloftes, "anders" dan de rest.


De Klik met de Leverancier


Maar daar was een andere kink in de kabel: ik had geen klik met de leverancier. Ik kreeg de kriebels bij elke training en dacht telkens: ik moet hier even doorheen, het is maar een paar keer. De producten waren heerlijk, de behandelingen bijzonder, maar toch was dit het ook niet wat ik zocht.


De Werkruimte


Oké, misschien werkte de ruimte niet goed waar ik nu in werkte? In de tijd dat ik net begon, had ik mijn beautybehandelingen in dezelfde ruimte als de kapsalon. Na overleg met mijn man en huurbaas besloten we een aparte ruimte erbij te bouwen om het los van elkaar te halen. Zo werd er een prachtige, mooie ruimte gebouwd waar ik heerlijk kon behandelen.


De Ingeving


Maar ook dat was niet helemaal waar ik weer van aanging. Er was toch iets wat me een opgesloten gevoel gaf. Toen gebeurde er iets moois, alsof het een ingeving was die in één keer binnenkwam. Waarom schrijf je niet je eigen behandelingen en werk je op de manier hoe jij dat wilt?


De Angst en Het Succes


Hmmm, oké, leuk idee, maar ik ben geen expert. Kan ik dat wel? En komen klanten dan wel voor die behandelingen? Want ja, het is niet "echt"als ik het zelf verzin. Nu ik hier zo over nadenk en het daadwerkelijk verwoord, moet ik keihard lachen.Waarom heb ik mezelf aangepraat dat ik dit niet zou kunnen? Dat je je aan de werkprotocollen van de beauty leverancier moet houden, anders krijg je geen klanten, anders nemen ze je niet serieus, bla bla bla.


Eigen Behandelingen CreërenIk ben dit gaan doen en doordat ik op mijn manier echt mezelf moest aanleren dat vanuit je gevoel werken een veel diepere verbinding geeft met de behandeling, creëerde ik mijn eigen behandelingen op mijn voorwaarden. Ik functioneerde veel beter op mijn eigen manier van werken door het loslaten van hokjes waarin ik moest blijven omdat het zo "hoort".

Mijn behandeling zijn magisch.


Zelfvertrouwen en Succes


Ik kreeg hier ook veel zelfvertrouwen in en dit werden mijn meest geboekte behandelingen! Bizar, dat had ik nooit verwacht. Maar door mijn eigen pad te volgen en mijn mooie beauty vak te omarmen en te werken op een manier die goed bij mij past, werd het een succes.


Hokjes Werken Niet voor Mij


Het doen zoals iedereen het doet, noem ik "in hokjes werken", werkt niet voor mij. Leer vertrouwen op wat voor jou werkt, ondanks dat je het op een bepaalde manier hebt geleerd. Uit mijn comfortzone stappen is echt een verademing. En als iets anders is dan anders, betekent dat niet dat het nooit iets kan worden. Ooit was er een geniale man die bedacht iets te kunnen bouwen dat in de lucht kon vliegen. Denk je dat deze man geen weerstand heeft gehad? Dit was groots toen die tijd, en nu weten we niet beter dan dat we naar onze vakantiebestemming kunnen vliegen.


Het Belang van Je Eigen Weg Volgen


Bijzonder hè? Dit verhaal heeft veel impact op de rest van mijn leven gemaakt. Want als je doet wat je leuk vindt, hoef je nooit meer te werken omdat het niet als werken voelt.


Liefs,

Dolores


14 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Yorumlar


bottom of page