top of page

Wat is het nut van het reinigen van je huid?

Bijgewerkt op: 25 dec. 2021

En is het iets wat jij ook zou moeten doen?


Het is belangrijk om je huid schoon te maken. Ochtends en avonds, ook als je geen foundation, gekleurde crème’s  of poeder gebruikt. Je huid neemt gedurende de dag allerlei vervuiling op van de buitenwereld , zoals uitlaatgassen en luchtvervuiling. Maar ook van binnenuit, door uit scheiden van zweet en Hormoonen. In dit blog vertel ik je meer over het belang van het reinigen van de huid. Veel lees plezier


Lieve groet, Dolores


Je huid hoeft niet onnodig belast te worden

Als je de huid niet reinigt en ontdoet van deze schadelijke stoffen, is dat een zware belasting voor je huid.

Als je de huid niet reinigt en ontdoet van deze schadelijke stoffen, is dat een zware belasting voor je huid. Je huid kan niet goed ademen en er kan daardoor een serieus huidprobleem ontstaan. Als je dagcrème gebruikt kan deze crème minder goed zijn werk doen. Vergelijk het maar met afwassen de afwas word ook niet schoon als je er geen drupje dreft indoet Dan gebruik je een goede ‘dure’crème, die in jouw ogen niks doet, terwijl het niet aan de crème ligt, maar omdat één van de belangrijkste stappen van de verzorging wordt overgeslagen. Want alleen watet reinigt de huid niet. Water gaat niet tot in de porien maar de afvalstoffen en vervuiling zitten daar wel!


Hoe reinig je de huid?

Kies een product wat je fijn vindt en het beste bij je pas! Twijfel je hierover? Kom dan gerust een bij me in de salon langs.

Hoe je de huid het beste kan reinigen, hangt af van het Reinigings product dat jij prettig vind . Er zijn verschillende soorten gezichtreinigers;

-milk -miccelair water -reiniging foam -reinigings gel

Het belangrijkste is dat je het product er weer goed afhaalt. Dit kan door middel van water of watjes of een washandje. Reinigen doe je twee keer per dag. Ook ’s nachts is je huid namelijk heel actief en scheidt deze veel afvalstoffen. Na een reiniging gebruik je een lotion. Deze brengt je huid weer terug in balans. Want reinigers hebben meestal een hoge pH-waarde en water ook. Terwijl je huid een lage pH-waarde heeft. Reinig je je huid, dan moet je de pH-waarde van je huid weer verlagen, Doe je dit niet is je huid vatbaar voor ontstekingen,gevoeligheden en andere huidproblemen. Zodra je huid al met water in contact komt, raakt deze uit balans. Een lotion zorgt er voor dat de PH-waarde van je huid weer word hersteld. Het zorgt ervoor dat je dag/nacht creme , serum beter en makkelijker door je huid wordt opgenomen. Ook het trekkerige gevoel wat je vaak overhoud na het douchen gaat gelijk weg als je lotion aanbrengt. Dit breng je in de meeste gevallen op een watje aan waarna het doormiddel van met simpele vegen over je gezicht wordt verdeeld. Of je sprayt met mist dit is het zelfde als een lotion op watje doen , alleen dan in een spuitflacon heel gemakkelijk en handig aan te brengen.


En als ik het een keertje vergeet?


Iedereen kent het wel, eigenlijk te moe om nog je huid te moeten schoonmaken en je crème aan te moeten brengen.

Daarom adviseer ik om dit eerder op de avond te doen.

Het is echt niet meer werk als tanden poetsen 5 min reinigen ritueel milk en lotion serum dag of nachtcrème .

Je huid is ’s nachts het meest actief. Dan herstelt je huid en/of wondjes zich ook het beste. Je lichaam is in de rust fase.

Stel je gaat met een vervuild gezicht naar bed, dan kan je huid minder goed functioneren. Huidveroudering treed dan ook veel sneller in! Tevens kunnen er hele vervelende huidproblemen ontstaan.


Wil je een goed advies over de reiniging van jouw huid en welke producten het meest geschikt zijn?

Neem dan contact op voor een geheel vrijblijvende afspraak.

Ook bieden we in onze salon een experience Treatment aan in zo 30 min ervaren welke producten geschikt zijn voor jou huid en een passend advies over het gebruik, tevens voel en beleef je gelijk de producten ..

46 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page