top of page

Beauty rituelen

Bijgewerkt op: 27 jan. 2023

2023 een heel nieuw jaar, en waarschijnlijk met goede voornemens

om de mooiste versie van jezelf te worden. Dit is voor de meeste mensen best lastig om zomaar een “ knopje”om te zetten, en het vervolgens helemaal anders te doen.

Mijn missie is het om jou te laten stralen. Ik ga je helpen om jou je inner en outer beauty te leren ontdekken. Door een andere manier van werken op een holistische manier. In deze blog zal je alles lezen over deze type beauty ritueel.


Wat betekent holistisch?


Het woord holisme komt van het Griekse woord "holos" dit betekent “geheel”. Lichaam en geest horen bij elkaar, ik ben er van overtuigd dat als je iets wilt het ook echt gaat lukken, soms niet in 1x maar als je een doel wilt bereiken kan dit ook in kleine stapjes zeker lukken.


In mijn salon hoor ik vaak van mijn gasten dat het best lastig is om een reinigings beauty ritueel op te starten. Ze weten dat het beter is en daardoor hun doel sneller word behaald maar toch lukt het niet altijd.


Door hierin samen te werken gaan we anders naar het geheel kijken. Loop je er steeds tegenaan dat je maar geen tijd hebt. Dan gaan we samen eens kijken waar je tijd kunt vrij maken. Door een beetje liever te zijn voor jezelf, gun jezelf ook tijd om op te laden als jou batterij vol is kunnen weer beter voor een ander zorgen. Ook als je een druk leven hebt, je kan altijd een moment zoeken om 10 min je even te terug te trekken en te beginnen met jou beauty reinigings ritueel. Tijd en aandacht voor jezelf "me-time’ zoals ik het noem.
Maar waarom is dit nou zo belangrijk???


Het belangrijkste onderdeel van het beauty ritueel is het reinigen. Geduurde dag heb je te maken met allerlei invloeden van buitenaf zoals vrije radicalen en weersinvloeden, milieuvervuiling. Dit in combinatie met de celdeling van de huid (opstapeling van dode huidcellen) zorgt ervoor dat de huid gedurende de dag veel te verdragen heeft. Door de huid goed te reinigen voorkom je huidverstoppingen en krijgen onzuiverheden minder kans zich te ontwikkelen.


Mijn advies is om twee keer per dag je huid te reinigen, zowel in de ochtend als in de avond. Ochtends verwijder je zweet en talg die de huid gedurende de nacht uitscheid. In de avond verwijder je talg, zweet, of eventueel make-up. Door op de juiste manieren te reinigen verwijder je afvalstoffen en geef je je huid de kans om te ademen. De huid zal dan minder snel veroudering tekens laten zien. Reinigen met water zal niet het gewenste effect hebben net zoals afwassen zonder afwasmiddel je afwas niet ontvet en schoonmaakt is dit bij de huid ook zo.


Door de huid goed te reinigen voorkom je een verstopte huid, poriën en krijgen onzuiverheden minder kans zich te ontwikkelen. Daarnaast worden actieve werkstoffen uit serums en crèmes, beter opgenomen door een gereinigde huid. Het is toch zonde als je een mooie kostbare crème hebt aangeschaft die vervolgens niet zijn werk kan doen omdat de huid van te voren niet word gereinigd met de juiste producten.


Hier staan wat tips


Sothys Nettoyant du Martin is een hele fijne zachte crème cleanser met kamille extracten en karitéboter die op een hele milde manier de huid verwijdert van onzuiverheden. Combineer dit 2 x in de week met een gommage van Sothys Organic dmv frambozen pitten en rijst verwijdert deze de huid van dode huidcellen en maakt de huid stralend en zacht. Door het reinigen van de huid bescherm je de huid preventief tegen huidveroudering, of je nu wel of geen make-up gebruikt.Wat is nu het juiste product zal je je afvragen?


Dit is voor iedereen weer anders, je bent uniek op je eigen manier. In mijn salon adviseer ik je om eerst een afspraak te maken voor onze experience treatment, hierin gaan we stap voor stap met jou samenwerken. Je krijgt een huidanalyse, product advies op maat en een mini treatment zodat je precies weet hoe alles werkt en wat het beste is voor jou huid. Voor meer info over de juiste beauty reiniging rituelen stuur gerust een berichtje.


Liefs Dolores


bottom of page